Tour på Gudenå'en - 2005

Logistik kort, til ære for Tobias
Logistik kort, til ære for Tobias
Oversigts kort (110KB)
Route
Brugbart kort (390KB)
Detaljeret kort (1.3MB)

Uge 31

Vi ville prøve om det rent faktisk var muligt at tage på egentlig telt- og kajak-tur, med en lille størrelse på 4 år. Det må vi absolut sige er muligt, det kræver dog en væsentlig ting: At det ikke regner flere dage i træk! Det skal være muligt at tørre tøj, hvilket ikke er muligt i bygevejr.

Familie og både læsses af i Tørring.

Bilen blev optimistisk placeret i Randers.

Forventningen fejler ikke noget.

1. dagen byder på masser af varme, og SVING..!! Der var rig lejlighed til at øve bow-ruder... Ofte når jeg så mig tilbage, kunne jeg kun se stævnen af Irenes Viking - så kunne jeg jo nok regne ud at boven var endt i brinken...

Vestbirk camp... Kraftværket ved Gammelstrup. Dejligt.

De første dage går det fint med Tobias, dels kan vi 'fodre' ham med tørt tøj, dels kan han holde varmen da temperaturen er +20°C.

Tobias sover som sædvanligt meget af tiden væk i båden - sågalt over to overbæringer..!! Når han ikke sover på vandet, er det sjovt at se hvordan han prøver at hjælpe, både med at ro men også med at styre.

Han ender også en tur i baljen, da en kano stopper op midt i hovedstrømmen - det eneste sted der var lidt gang i den - da det går op for mig de er STOPPET (de holder fast i nogle lavthængend grene), er det for sent. Jeg har ikke en chance for at undvige med Tobias på slæb. Nå op med ham, efter et surt blik på dem i kanoen, trods det var dem der rejste Tobias på ret køl. Et par vingummi'er gjorde underværker på Tobias' opfattelse af verden.

Der styres..... Vilholt Mølle Kraftværk - der soves under overbæringen. Klostermølle. Tørresnor.

4. dagen begynder det at knibe, da bygerne er så hyppige at tøjet ikke længere kan tørres, og samtidigt falder temperaturen. På et tidspunkt må vi lave nødlæ på land - regnen slog så hårdt at det gjorde ondt på hænderne.

Vi vælger at stoppe for denne gang. Vi venter dog et par dage i Silkeborg for at se om dog ikke vejret vil blive bedre igen. Det lader vente på sig, så vi vender næsen hjemad igen.

Vi bruger en af ventedagene i Aqua-Centret - det kunne Tobias godt bruge, vi var der i 5-6 timer!!

Medbragte touristkort slog ikke til. Helt basale ting som alle overbæringer var ikke på. Der var også alt for få landkendinger til at følge med i hvor man faktisk var på ruten - jeg fortrød jeg ikke havde taget egne kort med..!! Tilfældigvis løb vi på ham der i sin tid havde tegnet kortet - så brokket er leveret på rette sted. ;)

Himmelbjerget.

Med Tobias på slæb kunne vi ikke holde mere en ca. 4-4.5km/t i gennemsnit - noget lavere end forventet!!

Tak til Gudenå Kano og Kajak Klub, for lån af P plads til Hi-Ace'en.

Strækningen fra Vilholt Mølle til Sukkertoppen er sjov - der var lidt gang i den!!

Alling Vest blev favoritpladsen! Lækker belligenhed samt gode turmuligheder, hvis den bruges som base.

Mandag: Tørring --> Brestenbro: 21km
Tirsdag: Brestenbro --> Klostermølle: 21km (tillæg for kik på dæmning ved Vestbirk)
Onsdag: Klostermølle --> Alling Vest: 13km (tillæg for omvej i Mossø)
Torsdag: Alling Vest --> Silkeborg: 16km (tillæg for kystrute i Julsø)

steen bondo

Valid HTML 4.01 Transitional