Rundtur i Lillebælt – uge 32, 2005

Tilmeldte deltagere d. 2005-08-11

"Torben" torben.h.p@mail.tele.dk
"Lene" ledanielsen@yahoo.dk
"Steen" spamfrit@gmail.com :-)

Ti små kinesere.... Deltagerskaren blev mindre og mindre jo nærmere vi kom dagen. De sidste par hoppede dog fra pga DMI's sure opstød - det kan man naturligvis ikke sige noget til. Dog kan man sige at vi næsten altid er istand til at tilrette turen så forholdende er til at håndtere alligevel.

Sandager Næs til fin lille plads på Bogø NØ-spids: 4.1km
Bogå til Brandsø 'havn': 7.9km i rygende modvind
Brandsø 'havn' til lejrplads på Brandsø: 1.6km
Brandsø lejrplads, nord om Brandsø, følge Lene på vej, tilbage til Brandsø 'havn': 8.7km
Brandsø havn til middagsrast på Wedellsborg halvøen: 7.4km
Fra rast og til Sandager Næs: 3.7km

Godt 33km ialt

Da DMI påstod vinden ville løje af sidst på dagen, startede Torben og jeg ud fra Sandager Næs kl 17:30 - det gjorde den ikke!! Så vi lagde ud i noget der lignede 3/4m modsø - pyt med det, det er bare et mas. Vi stopper på Bogø da klokken er for meget til at fortsætte mod Brandsø - især med den vind, da det går ud over hastigheden. På Bogø NØ spids finder vi en skøn lille lægryde, 50m fra stranden.

Lørdag morgen er vinden løjet af, og solen skinner på os. Nå, det med solen varede nu ikke længe, og vinden kom 15min efter vi var på vandet igen! Vinden svingede fra 8 til +10m/sek (skummet bllev revet med af vinden), med byger hele vejen til Brandsø. Indimellem var der huller på 6m/sek (ingen hvide toppe), men de var ret korte. Da vi nærmer os Brandsø, støder Lene til. Vi raster ved Brandsø 'havn', hvorfra vi går en tur ø'en rundt, hvor vi nyder kærhøge, hejrer, gæs og får. På denne tur finder vi pladsen til den forestående overnatning: En lækker plads i bøgeskoven, med bålplads og udsigt mod øst til Lillebælt og Wedellsborg.

Om aftenen og natten får vi besøg af ø'ens alm får og muflon får - hyggeligt. Søndag morgen titter solen frem meget tidligt, men da menneskene endelig vågnede op - havde solen ligget gemt bag en tyk dis i flere timer. Vinden er svag fra øst og det er en del varmere end de foregående dage. Ved opbrud sejler vi i fælles trop nord om ø'en, for så at skilles således at Lene igen sejler mod mod det Jydske - med mig som eskorte. Lene vil sejle en tur langs den Jyske kystt, inden hun stopper weekendens sejlads. Torben sejler videre rundt om Brandsø, for at have kaffen klar når jeg når tilbage dertil.

Vejret klarer mere og mere op, og temperaturen stiger støt og roligt - så meget at Torben spiller Tarzan under middagsrastet. Efter rastet er der kun 40min hjem, 4 lange km - hvorfor er de sidste altid så lange..??

Vi havde en dejlig tur, trods det lidt sure vejr - men det er vel også opgaven: "Få en positiv oplevelse under de givne forhold." Vi havde masser af tid tid gåture og lejr hygge. Der blev både spist laks, bagt brød og snakket om livets store spørgsmål. Personlig- og gruppe-sikkerhed. Udstyr, kompetance, forsvarlighed, friluftliv etc etc....

Plan "A" så sådan ud:

Fredag efter folks fyraften: Ro fra Sandager Næs og ud til Brandsø - overnatte: Ca 11km afh af hvor vi går i land.

Lørdag: Ro til Årø for overnatning: Ca 22km afh rute, svinkeærinder og overnatningsplads.

Søndag. Fra Årø, syd om Bågø til Sandager Næs: Ca 14km.

Årø kender jeg ikke, så er der nogen der kender forholdende, ville det være en hjælp - men stranden burde i princippet være OK at overnatte på, men en læplads gjorde jo ikke noget.

Holmene imellem Årø og Bågå, samt nord for Bågø er fuglereservater, så selv om vi er uden for fredningssæsonen er der ingen grund til at forstyrre unødigt - desuden er der ikke meget vand at sejle på.

Har deltagernre evt andre ønsker til ruten - vil de naturligvis blive taget med i betragtningerne.

Som det ses, er der et par kryds inkluderet, hvorfor jeg kræver opdrift i bådene, samt indgående kendskab til makkerredninger. Da vandtemp når at blive ukritisk er der ingen krav om våddragt eller bedre.

Vi skal være forberedt på at sejle i 8m/sek med 3/4 meter bølger som resultat, derfor forventes 100% bølgefortrolighed og retningskontrol under disse forhold. Inden du melder dig til turen, bør du overveje om din deltagelse udsætter resten af gruppen for fare. Denne tur er IKKE måden at få førnævnte kvalifikationer på - de skal være på plads inden.

Rute

Efter kontakt med Wedellsborg har jeg erfaret at de er imod 'overnattende turister', men det må stå for egen regning da de ikke kan forbyde os at tage 'kortvarigt ophold på stranden', hvilket i dette tilfælde bliver om natten, vi må blot ikke rejse noget der ligner telte.

Faldt lige over en bemærkning her: http://www.turistnyt.dk/news/Rejsenyt/8278.html

"Adgang til Brandsø vil fortsat ske efter naturbeskyttelseslovens bestemmelser herom. Det vil i dag sige, at man frit vil kunne gå i land og færdes på størstedelen af øen, da den vil være udyrket."

Jeg har fået kontakt til Rene ved Årøsund, der kunne vi overnatte, istedet for på Årø strand.

Rene nævnte forøvrigt at Haderslev Ro-klub - umiddelbart nord for havnen - også gerne huser sejlende, særligt aktuelt hvis enten Rene alligevel ikke er hjemme, eller vi bliver så mange at vi 'fylder'. Desværre viste det sig at Haderslev Roklub kun huser officielle klubarrangementer - og ikke 'tilfældige' forbi-passerende.

steen bondo

Valid HTML 4.01 Transitional