Sankt Anna uge 39, 2004

Deltagere:
Jørgen Jepsen
Anders Heerfordt
Steen Bondo
Oversigts kort (167KB)
Route
Brugbart kort (577KB)
Detaljeret kort (1.9MB)
Mon Fritidsområde Et par af de smukke deltagere.... Lejr på Lökö

Søndag:

11 - 16 21km: Rundt om Kallsö (ikke planlagt) og mod NNØ. På Sillskären får vi korrigeret vores position, hvorfra vi så sejler vestover,syd om Aspholm og op igennem Rimmösundet. Vi overnatter på Korsholmen, imellem Lilla Rimmö og Djursö. Dagen startede med regn, men ud på eftermiddagen klarede det fuldstændig op. Vi mistede vore position til at starte med, men heldigvis kunne Anders GPS lede os på rette vej igen. Jeg gjorde den fejl at lægge en for lang (2-2,5km) kurs, inden et kursskifte. Det resulterede i at vi endte ca 500m længere fremme end forventet, i forhold til tiden - hvilket er fatalt i et farvand som dette!! Det meste af tiden, er det upålideligt med mere end 0,5-1km mellem fixpunkterne.

Mandag:

10 - 15 16km. Fra Korsholmen følger vi Lagnöströmmen ned til en lille ø nord for Södra Finnö, hvor vi overnatter. Det har holdt tørt idag, lige indtil iaften - pyt, de lover tørt imorgen. Det skal vist blive skidt oppe omkring Stockholm imorgen - os blæser det forbi inat - og det skal jeg love for det gjorde!! Onsdag skulle vinden løje af igen, men imorgen må vi hellere holde os lidt i læ. Temperaturen skal falde et par grader.

Tirsdag:

10-15 22km: Fantastisk flot dag. Lidt vind ind imellem men ellers lækkert. Starter dagen med at sejle gennem Finnleden, fortsætter rundt i Dalsfjärden og omkring Sillnots Flagen, for så at stoppe for natten mellem Torrön og Vindbåsö - smukt sted!!! Vi så en del havørne idag.

Udsigt fra Lökö Udsigt fra Lökö Udsigt fra Lökö

Onsdag:

9-15 18km: Morgenen startede ganske 'molnigt', men under Anders kyndige ledelse blev vi ført igennem en hel del solskin. Vi blev ført øst om Väggö (her feder vi den lidt i solen), og op til Lökö for overnatning. Lökö er den rene troldeskov af vild og uberørt natur. Der loves ganske dejligt vejr imorgen - det tegner til at blive en rolig ride på sidste etape til Mon.

Torsdag:

9-13 13km: Sidste etape mod Mon foregik i utroligt godt vejr - høj sol, og ikke megen vind. Fra vores lille smørhul førte Jepsen os bag om Lökö. Herfra sejlede vi gennem Olssundsleden, syd om Store Brandsholmen, for at raste på Fyrholmen, hvor vi blev gennembagt af solen. Derfra var det blot ret vest til kysten, som vi fulgte nordpå til Mon, der naturligvis var endestationen. Efter at have skiftet tøj, læsset bil og spist vendte vi næsen hjemad. Lidt vemodige måske, da vi er klar over at det varer en rum tid før vi igen har mulighed for en tilsvarende totaloplevelse - sejlads, natur, friluftliv, lejrliv, samvær, det hele...

Steens udsigt.... Udsigt fra Fyrholmen Udsigt fra Fyrholmen

Kommentarer:

2004-09-19 --> 23 = 90KM totalt

Off-season, som her uge 39, kan man IKKE købe kort nogen steder lokalt. Køb dem hjemmefra!! Kortene vi brugte var Terræn kortene 1:50.000 (De Gröna kartan), fra Lantmäteriet, som også sælger on-line. Ind imellem savnede jeg et rigtigt søkort. Grunden til jeg ikke havde købt søkort (også) var desværre prisen - den serie der dækker området koster +500kr, så det bliver næste gang. Vi nøjedes med: 8H NV Arkösund + 8H SV Arkösund

Ifølge Anders har ingen cafe'er åbent på denne årstid.....

Så sent på året er der ikke overflod af lyse timer, hvorfor man får mest ud af at søge lejrplads ikke senere end kl. 15, så kan man stadig få etableret camp og nyde en gåtur inden aften. Aftenerne er forøvrigt dræbende lange og mørke uden et bål.

Skovflåter skal man være forberedt på at kunne håndtere.

Myg er ikke nogen stor gene, men de er dog altid nærværende.

Vejrudsigter tog vi på WAP, en ofte overset og undervurderet feature, jeg nødigt vil undvære i en mobiltelefon. Følgende adresser var de foretrukne:
http://wap.vader.se --> Norrkoping
http://wap.vader.se --> ostersjon, Gotland
http://wap.vader.se --> Stockholms skargard

Så har man et godt grundlag for at vurdere hvad man kan vente sig, afh. af hvor man er i området, og vindretningen.

Vi satte vognen ved Mon, en lille campingplads i området der ligger ganske optimalt, da man i dårligt vejr kan tilgå den mange steder fra. I værste tilfælde også over land, fra Lagnöströmmen.

En tak til Philip Hettel og Michael Quottrup for gode råd og anvisninger, inden denne tur.

Mine personlige betragninger omkring fortæring på sådan en tur: Mad på Tur.

steen bondo

Valid HTML 4.01 Transitional