En dag med intentioner.

af Steen Bondo

d. 7. December 2002

Da dagen oprandt havde jeg adskillige grunde til ikke at have fundet hvile natten før - tror sågalt min kones bihulebetændelse på et tidspunkt blev nævnt...

Vi var en flok skøre kugler, og kuglinder, der havde en ide om at mødes hos Lenze, for på egen krop at mærke rigtigt dejligt koldt vinterhavvand - i videnskabens interesse som Skovmand sagde. Da vi alle havde checket DMI i dagene op til, vidste vi jo godt at det ikke ville blive det klare stille vejr vi havde bestilt.

Vel ankommen, får vi snøvlet os på vandet, henad middag - afsted det går mod Hjortø. Det blæser jo en del, men det går da den rigtige vej. Der er godt nok en der ytrer en forsigtig bemærkning om det mon kan blive et problem at ro tilbage mod vinden...

Med +14m/sek i ryggen var der naturligvis ikke meget behov for at ro, medmindre man da ville ride lidt i ny og næ. De fleste af os havde ca 2.5km til ø'en. Sally, sejlende i "Piruette", vil måske nok påstå at der var cirka det dobbelte, og at bølger og vind kom fra skiftende retninger, men det må stå for hendes regning.

Fra stranden af Hjortø kunne vi så igen blive enige om at vi nok ikke var helt velforvarede, men tilbage skulle vi jo. I vandet med os, og afsted - nå det er måske så meget sagt, for efter 10 minutters mas, lå vi stadig 200m fra stranden. En tvivlende stemning, om dette nu også var muligt, begyndte at brede sig Som med én pagaj - luskede vi derfor op på stranden igen.

Da vi var færdige med at slikke sårene, skulle vi finde en løsning. Det viste sig at færgen fra Hjortø ikke sejlede før næste morgen 09:30 - det var ikke hvad vi havde tænkt os. Ingen af os havde udstyr til overnatning, endsige forplejning. Telefoner og penge var det også småt med, da vi jo kun "lige" skulle over til Hjortø.

Bådene bliver slæbt over til færgelejet, og flere færgemuligheder bliver checket. Vi er så heldige at chaufføren på færgen ikke er på harejagt - som den eneste våbenføre mand på øen - og han indvilger i at sejle os til Svendborg, for et rimeligt vederlag. Herfra kunne vi så arrangere transport til Lenze - hvor den varme suppe ventede.

Dagen forløb ganske anderledes end forventet, men vi lærte vist alle noget om os selv, vores udstyr eller hindanden. Tak til alle for en fantastisk hyggelig og anderledes dag.